Tunnistaminen FIM Mobiililla

Jatkossa voit kirjautua verkkopankkitunnuksia vaativiin palveluihin sekä vahvistaa maksuja sormenjäljellä tai itse valitsemallasi tunnusluvulla. Ota turvallinen ja maksuton palvelu käyttöösi FIM Mobiili -sovelluksessa verkkopankkitunnuksilla. Tunnistaminen on saatavilla Android- ja iPhone-puhelimiin.

Korvaa tunnuslukutaulukko sormenjäljellä tai tunnusluvulla

FIM Mobiililla tunnistaminen tekee raha-asioiden hoitamisesta ylivoimaisen helppoa ja sujuvaa. Sinun ei tarvitse kuljettaa tunnuslukutaulukkoa mukanasi tai huolehtia tunnuslukujen loppumisesta. FIM Mobiililla tunnistaminen tapahtuu puhelimen sormenjälkitunnistetta tai valitsemaasi nelinumeroista tunnuslukua käyttäen. Itsevalittu tunnusluku on helppo muistaa ja vain sinun tiedossasi. 

Kirjaudu palveluihin ja vahvista maksuja

Käyttämällä FIM Mobiilin tunnistamista voit:

    • kirjautua verkkopankkiin, FIM Mobiilin pankkiosioon sekä muihin TUPAS-tunnistautumista vaativiin palveluihin, kuten Kelan ja Verohallinnon sivuille.
    • vahvistaa maksuja ja muita tapahtumia verkkopankissa ja FIM Mobiilissa.
    • vahvistaa maksuja verkkokaupoissa. 

Kun kirjaudut palveluihin tai vahvistat esimerkiksi maksuja, sinulle lähetetään tunnistuspyyntö FIM Mobiili -sovellukseen. Avaa sovellus ja tunnistaudu valitsemallasi tunnusluvulla tai sormenjäljellä. Halutessasi voit toki edelleen jatkaa perinteisen tunnuslukutaulukon käyttöä joko pelkästään tai FIM Mobiililla tunnistamisen rinnalla.

Näin otat FIM Mobiililla tunnistamisen käyttöön

  1. Lataa maksuton FIM Mobiili -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta. Jos sinulla on jo FIM Mobiili käytössä, päivitä tarvittaessa sovelluksen uusin versio sovelluskaupasta.
  2. Kirjaudu FIM Mobiiliin verkkopankkitunnuksillasi. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä FIM Asiakaspalveluun: 09 6134 6250 (pvm/mpm), arkisin klo 9.00–17.00, asiakaspalvelu@fim.com.
  3. Valitse FIM Mobiilin valikosta, Ota käyttöön -otsikon alta ”Tunnistaudu FIM Mobiililla” ja seuraa palvelun ohjeita. Ottaessasi palvelun käyttöön tarvitset verkkopankkitunnuksia (käyttäjätunnus, salasana ja tunnuslukutaulukko).

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tunnistamisesta

Tunnuslukutaulukkoa ei kannata hävittää

Tarvitset perinteistä tunnuslukutaulukkoa yhä ottaessasi FIM Mobiililla tunnistamisen käyttöön uudessa laitteessa, hoitaessasi pankkiasioitasi asiakaspalvelumme kanssa puhelimitse tai mikäli unohdat sähköisen tunnistamisen tunnuslukusi. Halutessasi voit myös edelleen jatkaa paperisen tunnuslukutaulukon käyttöä tavalliseen tapaan. 

Toimi näin, jos puhelimesi tai tunnuslukusi joutuu vääriin käsiin

Jos puhelimesi tai tunnuslukusi joutuu vääriin käsiin, voit sulkea FIM Mobiililla tunnistamisen itse verkkopankissa tai FIM Mobiilissa. Vaihtoehtoisesti voit sulkea palvelun soittamalla asiakaspalveluumme 09 6134 6250 ma–pe klo 8–17 (pvm/mpm) tai soittamalla pankkitunnusten sulkupalveluun +358 9 6964 6820 (avoinna 24h/vrk).